Ми не зможемо для всіх учасників АТО виділити квартири, - Садовий

Місто не може забезпечити усіх учасників бойових дій квартирами.

Про це заявив під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє ІА Дивись.info.

«Місто дало чітке зобов’язання – якщо сім’я втратила годувальника, якщо поранення не сумісні з працею і якщо сирота нікого не має. Це ті категорії, які будуть забезпечені житлом. Ми маємо сьогодні тисячі людей, які пройшли зону бойових дій. Ми не зможемо для них усіх виділити квартири. Це не можливо. Я надіюсь, що держава почне виділяти кошти на пільгове кредитування, щоб люди могли отримувати житло. Місто все не зможе профінансувати, нам важко. 53 квартири збудувати – це значні кошти, але ми повинні це зробити. Я надіюсь на солідарну участь держави. Також є можливість кооперативного будівництва для тих хлопців, які пройшли зону бойових дій. Тут ми готові також спільно працювати» - заявив Андрій Садовий.

За його словами треба держава має відкласти усі програми по кредитуванню житла на другий план, а виділяти це житло учасникам АТО.

«Має бути позиція уряду, синхронізована з позицією більшості у парламенті. Треба передбачити кошти у державному бюджеті на програми щодо пільгового кредитування хлопців, які пройшли зону бойових дій. Уряд має це передбачити, парламент має за це проголосувати, державні інституції мають створити відповідні установи. Ми у Львові готові, ми маємо на обліку усіх хлопців, які пройшли зону бойових дій. Ми працюємо по усіх категоріях, ми готові, щоб Львів був пілотним проектом. Люди повинні відчувати, що держава їх розуміє. Ми неодноразово скеровували звернення у органи державної влади, інформували, просили – розповів міський голова.

Андрій Садовий також повідомив, що обговорюватиме цю проблему завтра під час зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: