Студенти-медики отримали шанс на свободу

На засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій закликали проголосувати за законопроект про надання студентам-медикам вільного працевлаштування

, повідомляє видання Studway.

Перший заступник голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаківський звернувся до Голови Парламенту із пропозицією внесення до порядку денного законопроекту №3312 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо працевлаштування випускників)».

Політик вважає, що обов’язкове працевлаштування – «останній механізм радянської системи щодо примусового відпрацювання студентами-медиками». Окрім цього, він запропонував ще декілька законопроектів про збільшення фінансування НАУ та закладів профтехосвіти, які слід розглянути одним блоком на засіданні вже у четвер 7 липня.

Зазначимо, що станом на сьогодні після закінчення медичного вишу фахівець має обов’язково відпрацювати 3 роки за направленням. У разі відмови без поважної причини, згідно з Законом України «Про вищу освіту» частиною 2 ст. 52, випускник зобов’язаний відшкодувати у встановленому порядку до державного бюджету вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: