Геращенко не сумнівається, що безвізовий режим буде введено цього року

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко не сумнівається, що безвізовий режим між Україною і Євросоюзом буде введено в поточному році.

Про це написала перший заступник ВР Ірина Геращенко у Фейсбуку.
«Безвізовий буде в цьому році. Хоч і на кілька тижнів або місяць пізніше, ніж ми розраховували. Працюємо над цим разом з нашими європейськими друзями», - написала Геращенко.
Вона також висловила подяку «нашим друзям» з комітету у закордонних справах Європарламенту, які в четвер проголосували за те, щоб рекомендувати Європарламенту якомога швидше скасувати візові вимоги для громадян України для короткострокових подорожей до Шенгенської зони.
«Чекаємо тепер результативного розгляду безвізового кейса для України в юридичному комітеті. І потім в сесійній залі», - додала Геращенко.
Як повідомлялося, комітет у закордонних справах ЄП проголосував за те, щоб рекомендувати Європарламенту якомога швидше скасувати візові вимоги для громадян України, Грузії і Косово для короткострокових подорожей до Шенгенської зони.
Депутати-члени комітету ЄП взяли три висновки, закликаючи Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ взяти ці рекомендації, зважаючи на те, що ці країни досягли значного прогресу у впровадженні критеріїв, встановлених для зняття візових вимог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: