Київ готовий запропонувати НАТО співпрацю у сфері стратегічних авіаперевезень без Росії

Єгор Божок розповів про пропозиції української сторони Альянсу, зокрема про перспективу співпраці у сфері стратегічних авіаперевезень без участі Росії та у сфері розвідки.

Про це інформує Інтерфакс.
«Ми готові ділитися, і вже ділимося, нашим унікальним досвідом протидії гібридній війні – цього практичного досвіду не має жодна інша країна. І про це також йдеться в пакеті допомоги, який, сподіваюсь, буде ухвалений на саміті», - сказав він в інтерв'ю виданню «Європейська правда», оприлюдненому в четвер.
Говорячи про конкретні пропозиції, Божок зауважив, що досі діяв проект, за яким Україна надавала країнам-членам НАТО послуги у сфері стратегічних авіаперевезень спільно з Росією.
Крім того, за словами голови місії, Україна може бути корисною НАТО у сфері розвідки і спостереження, можемо ділитися тією інформацією, яка у нас є.
«Можемо запропонувати свої можливості і ресурси для проведення спільних навчань і тренувань. Наприклад, Яворівський полігон вже є сертифікованим центром тренування НАТО. Кількість і обсяги навчань і тренувань на цьому полігоні будуть збільшуватися», - розповів про ще один напрям співпраці Божок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: