Понад 1,4 мільйона особин риби випущено у водойми Херсонської області

Понад 1,4 мільйона особин риби випущено у водойми під час зариблення пониззя Дніпра у Херсонській області в період з 24 червня до 4 липня.

Про це інформує Інтерфакс.
«Новокаховський рибоводний завод частикових риб» випустив 57 тисяч примірників сома, «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод ім. академіка С. Т. Артющика» - понад 1,4 мільйона особин стерляді.
«Зариблення - один із пріоритетних напрямів Держрибагентства для відновлення рибогосподарського потенціалу, підтримання постійних запасів риби у водоймах. Зараз працюємо над механізмом створення спеціального фонду рибного господарства, на зразок того, що працює в Литві. Він допоможе акумулювати в області кошти, отримані за оплату штрафів, плату за ресурс від промисловиків, компенсаційні кошти за днопоглиблення, і використовувати їх виключно на розвиток рибного господарства, зокрема, програми зариблення», - зазначив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
Контролювала процес зариблення спеціально створена комісія з представників Держрибагентства, рибоохорони, громадськості, органів державної влади та бюджетних організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: