Синютку просять викликати польського консула і попередити про можливі антиукраїнські провокації

EN_01117985_5637
People hold tied Polish, right, and Ukrainian flags during a demonstration supporting the opposition movement in Ukraine, in Warsaw, Poland, Sunday, Feb. 23, 2014. A top Ukrainian opposition figure assumed presidential powers Sunday, plunging Ukraine into new uncertainty after a deadly political standoff - and boosting long-jailed Yulia Tymoshenko's chances at a return to power. The whereabouts and legitimacy of President Viktor Yanukovych are unclear after he left the capital for his support base in eastern Ukraine. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Сьогодні на Львівщину прибули учасники мотопробігу «Волинський рейд». Ця традиційна акція, що цього року має вперше має пройти і на Львівщині відбувається під гаслом «У пам’ять полякам на східних землях».

Сьогодні на Львівщину прибули учасники мотопробігу «Волинський рейд». Ця традиційна акція, що цього року має вперше має пройти і на Львівщині  відбувається під гаслом «У пам’ять полякам на східних землях», повідомляє ІА Дивись.info.

Учасники пробігу, а це здебільшого середовище так званих «кресов’яків», планують провести два дні на Львівщині, та кілька днів на Волині.

«У програмі мотопробігу, яка є на їхньому сайті лише культурні заходи – відвідання замків, костелів. Але сама назва «Волинський рейд», час проведення приурочений до 11 липня, коли у Польщі згадують про Волинську трагедію, і гасло пробігу викликають підозру, що суто культурною програмою учасники не обмежаться», - розповів голова Громадського комітету вшанування пам’яті українських героїв Олександр Ворона.

Сьогодні він, та кілька керівників громадських організацій прийшли до облдержадміністрації, щоб попросити Олега Синютку, як найвищого посадовця української держави на Львівщині, попередити польського консула про можливі провокації.

«Не виключено, що ці "рейдеристи" мають домовленості з певними проросійськими елементами, які в балаклавах будуть зображати "українських націоналістів". Щоб уникнути можливих провокацій ми звернулися з листом до голови Львівської ОДА. До нас долучилися організації "Меморіал імені В.  Стуса" та "Товариство відродження української нації», - розповів Олександр Ворона.

За його словами питання вивчає заступник голови ОДА Юрій Підлісний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: