Затримали злодія, який викрав сім антикварних картин

Правоохоронці встановили і затримали чоловіка, який підозрюється у крадіжці живописних полотен XIX століття з помешкання 56-річної львів’янки.

Злочин він скоїв два роки тому. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.  

4 червня 2014 року до правоохоронців надійшла заява від львів‘янки про те, що у період з 21.30 3 червня по 03.00 4 червня 2014 року, до її квартири на вулиці Гвардійській у Львові, пошкодивши балконні двері, проникли невідомі, які викрали з помешкання  сім картин живопису XIX століття. Оцінити суму збитків заявниця не могла, оскільки колекція живописних полотен дісталася їй у спадок.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому,- карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

Правоохоронці встановили і 4 липня 2016 року у місті Львові затримали причетного до крадіжки колекції картин з помешкання львів’янки.  Ним виявився 44-річний раніше судимий за скоєння розбійного нападу житель Львова. Викрадені  полотна зловмисник переховував в орендованому гаражі на території одного з гаражних кооперативів Львова.

«Всі сім живописних полотен, викрадених з квартири львів’янки,  були виявлені та вилучені під час санкціонованого обшуку  в орендованому зловмисником гаражі. Картини перебувають у хорошому стані і не зазнали пошкоджень. Їх буде повернено власниці», – розповів заступник начальника управління кримінальної поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області майор поліції Олександр Костенюк.

Вартість і художню цінність колекції картин встановлять експерти.

Правоохоронці встановлюють причетність вказаної особи до скоєння інших злочинів на території міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: