Сенат Польщі закликав назвати Волинську трагедію геноцидом

Сенат Польщі голосами правлячої партії «Право і справедливість» ухвалив постанову, якою закликав нижню палату польського парламенту встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Республіки Польща (1918-1939 роки - ред.), повідомляє польське видання «Радіо Польща».

Про це інформує Інтерфакс.
Згідно з виданням, постанову підтримали 60 сенаторів, 23 - виступили проти. Один сенатор утримався.
У тексті документа зазначено, що у «волинську різанину, крім поляків, загинули євреї, вірмени, чехи, представники інших національних меншин, а також українці, які намагалися допомогти жертвам».
Верхня палата польського парламенту також висловила повагу і вдячність тим українцям, які рятували поляків, ризикуючи власним життям.
У постанові зазначено, що жертви злочинів, скоєних у 40-х роках українськими націоналістами, досі не були належним чином увічнені, а масові вбивства не були названі - відповідно з історичною правдою - геноцидом.
Сенатор Ян Жарин під час дебатів зазначив, що підставою для ухвалення постанови був текст депутата партії «ПіС» Міхала Дворчика. За його словами, постанова розкриває історичну правду, а справжнє об'єднання (українців і поляків - ред.) можливо лише на основі правди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: