Відновлення витверезників та побудова сміттєпереробного заводу. Які петиції лідирують у Львові (Фото)

Безымянный

Львів’яни хочуть відновити витверезники або створити притулок для людей в стані алкогольного сп’яніння, пише Дивись.info.

Зокрема, ініціатива з такою назвою уже набрала 146 із 1000 необхідних голосів. А до кінця збору підписів залишилось 44 дні.

«Прогулюючись у вечірню пору вулицями Львова можна помітити компанії, які «тусуються» біля генделиків, в скверах, парках, та на дитячих майданчиках, і як показує практика, без алкоголю необходиться, і ті, хто встиг відсвяткувати раніше вже або мирно сплять на лавках, або демонструють оточуючим свою силу чи вокальні здібності. І якщо других за порушення громадського порядку заберуть у відділ поліції та розкажуть про порушення законодавства, то що ж робити з тими, хто «під градусом» просто мирно спить на лавочці чи пересувається вулицями? Раніше осіб, яких затримували у стані алкогольного сп’яніння, доставляли у медичний витверезник. Туди поціновувачів спиртного привозили правоохоронці чи швидка допомога. У витверезнику п’яничкам надавали необхідну медичну допомогу та залишали на декілька годин у палаті тверезіти. При деяких витверезниках навіть діяв автопатруль.
Окрім того, попри загальну думку, далеко не всі, хто хильнув зайвого, поводяться агресивно. Та алкоголь безумовно впливає на тонус м’язів і швидкість реакції, тож через неуважність чи слабкість такі люди складають підвищену групу ризику на дорогах, навіть не беручи до уваги того, що спати просто на землі у парку теж не надто корисно.», - пояснюють автори петиції.

alcohol

Не менш цікавою є і петиція про створення заводу з переробки сміття в електроенергію і газ за принципом Швеції. Бо ж,  зважаючи на трагічні події в Грибовичах та невирішену проблему зі львівськими відходами, такий завод був би справді доречним.

Тому ініціатори петиції не просто пропонують, а «вимагають від органів виконавчої влади протягом 1 місяця розробити проект і до кінця 2016 року на місці Грибовицького сміттєзвалища побудувати великий і потужний сміттєпереробний завод, а все сміння, яке там накопичувалося упродовж років ліквідувати  та переробити в електроенергію і газ, як це прийнято робити у Швеції.

Електронний документ набрав 120 підписів із тисячі необхідних. Тому, аби петиція таки пішла на розгляд  львів’янам варто поквапитися, бо до завершення збору підписів залишається 28 днів.

Хочуть галичани і остаточно заборонити дитячі машинки біля Оперного театру. Розмови про те, що займатися бізнесом біля архітектурної окраси міста не варто -  точаться уже давно.

Тому авторка ініціативи пропонує наступне вирішення проблеми: остаточно заборонити атракціони на площі перед Оперним театром (а особливо дитячі машинки), накласти штраф на власника машинок за порушення закону, провести виховну роботу та пояснити власнику, чому це неправильно, запропонувати власнику перенести атракціони в Парк Культури або в інше подібне місце та зобов'язати працівників поліції слідкувати за виконанням закону.

Зареєстрували петицію 22 червня. І «за» проголосували вже 146 осіб.

З нещодавніх зареєстрованих ініціатив і перейменування вулиці Чайковського на вулицю Василя Сліпака.

slipak

До кінця збору залишилось ще 54 дні, а вона вже набрала 172 голоси з 1000 необхідних.

Зробити це варто для належного вшанування пам'яті новітнього Українського Героя, бійця російсько-української війни, оперного співака з світовим іменем, львів'янина - Василя Сліпака, який трагічно загинув 29 червня, поблизу населеного пункту Луганське Донецької області від кулі російського снайпера, зазначає ініціатор електронного документа.

Лідирує на сайті «Єдина система місцевих петицій» і пропозиція про підтримку Андрія Садового на посаді мера.

Зокрема, в поясненні до документа зазначено, що враховуючи намагання деяких політичних сил використати трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі для дестабілізації в місті та захоплення влади у Львові  автори ініціативи висловлюють підтримку меру міста Андрію Садовому та вимагають від Львівської міської ради вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища та чіткої реалізації програми дій «Львів-2020», яка здобула підтримку львів’ян на виборах.

Підтримали петицію 902 людини з 1000 необхідних. А до кінця збору підписів залишається 25 днів.

sadik1

До слова, протилежна ініціатива про відставку Садового з посади мера, яка за нетривалий час набрала більше, ніж 1000 необхідних голосів, не була виконана. Відповідь на ініціативу була наступною: «Повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути також достроково припинені, якщо він порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень та у випадку, передбаченому Законом України «Про військово-цивільні адміністрації».
Рішення про внесення пропозицій щодо відкликання сільського, селищного, міського голови за народною ініціативою приймається на зборах виборців.».

Олег ГАЛІВ

фото: Інетрнет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: