Одні незаконно будують, інші ж в очікуванні житла. Як мер Садовий реагував на головні події тижня (Відео)

Садовий 1

Тиждень у Львові видався багатим на події. Зокрема, до неможливості загострилася ситуація зі скандальним будівництвом Варшавська-Соснова. Дивись.info відслідкувала, що думає мер про проблемні питання та як збирається їх вирішувати.

Тиждень у Львові видався багатим на події. Зокрема, до неможливості загострилася ситуація зі скандальним  будівництвом Варшавська-Соснова. Дивись.info відслідкувала, що думає мер Андрій Садовий про проблемні питання та як збирається їх вирішувати.

Будівництву - ні

Андрій Садовий вважає незаконним будівництво на Варшавській-Сосновій. і навіть записав з цього приводу відеозвернення до львів'ян, у якому запевняє, що будинок збудований не буде. Однак як саме влада боротиметься із забудовником мер не пояснив.

«Це будівництво велося із порушенням чинного законодавства. За ухвалу про будівництво неодноразово голосували деякі депутати. Я ветував такі рішення, але народні обранці долали моє вето. Я підтримую мешканців, які живуть поблизу будівництва. Ми повинні дотримуватись законів.  Не можна без відповідних документів починати будову, не питаючи думку людей», - заявив Андрій Садовий.

Проте поки міська влада виступає проти зведення незаконної будівлі лише на словах. Бо ж будівельні роботи й надалі тривають, а люди, які намагаються відстояти свої прва - стають жертвами побиття.

 

Доведеться чекати

Станом на сьогодні на обліку є 45 сімей учасників АТО, які втратили свого годувальника, у наступній черзі є інваліди, далі — діти-сироти, які пройшли війну.

«На сьогоднішній день є уже готовий цоколь першого будинку для учасників АТО на вулиці Під Голоском, наступного тижня буде перекритий перший поверх і до кінця вересня повністю буде збудований каркас. По плану до кінця року вікна, двері уже мають стояти, опісля підводитиметься індивідуальне опалення для кожного помешкання, газ, водопостачання. Також буде облаштовано благоустрій навколо території 6-ти поверхового будинку», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Євробачення 2017 - політика чистої води

Мер міста  Андрій Садовий запевнив, що рішення про те, яке місто прийматиме пісенний конкурс наступного року, носитиме політичний характер.

«Так виглядає, що рішення буде політичним. Останні події в нашій країні свідчать, що Львів немає великої любові від керівництва нашої держави. Я це бачу по-багатьом нюансах. Таке життя», - сказав бургомістр.

А віз і нині там

Запевняє очільник Львова і про те, що проект з рекультивації відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі практично готовий.

За словами Андрія Івановича, рекультивація відходів на полігоні у Грибовичах може розпочатися вже цього року. Робота над проектом триває, до того ж, Садовий збирається показати приклад іншим керівникам українських міст, як треба рекультивувати сміття.

«Наразі завершуються проектні роботи з підсилення дамби на полігоні у Великих Грибовичах. Триває корегування проекту інститутом "Гірхімпроект" з рекультивації сміттєвого полігону. Плануємо вже цього року розпочати рекультиваційні роботи. Об’єм робіт дуже велий, це складна робота. Але я переконаний, що ми повинні врахувати все те, що сталоя, і показати усій країні як правильно робити рекультивацію і як правильно збудувати сміттєпереробний завод. Це наш обов’язок», заявив Андрій Садовий.

фото, відео: Інтернет

Підготував Олег ГАЛІВ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: