У Львові стартував фестиваль фламенко «Fandango de Ucrania»

До нашого міста з'їхались кращі аматорські школи іспанського народного танцю, передає DailyLviv.

До нашого міста з'їхались кращі аматорські школи іспанського народного танцю, передає DailyLviv.

8 липня у Львові розпочався сьомий Фестиваль фламенко «Fandango de Ucrania». До міста з'їхались кращі аматорські школи іспанського народного танцю. Три дні поспіль учасники проводитимуть майстер класи, влаштують показові концерти та імпровізовані танці серед міста.

Ольга Островерх із київської студії фламенко повідомив: «Цього року до Львова приїхали лише українські школи та колективи. Є учасники з Києва, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Тернополя, Бердянська, Одеси. Буде багато концертів, майстер класів, імпровізацій. В неділю організуємо вуличне фламенко, щоб всі охочі могли спробувати свої сили, повчитися цього красивого іспанського танцю з характером».

Львівський фестиваль фламенко не має спонсорів та офіційного статусу. Щороку збирає учасників, які просто люблять танцювати. Ідея організувати подібне дійство в місті, належить танцюристам Олександру та Наталі Ліпським. Ще у 2009 році вони, подорожуючи Україною та танцювальними школами іспанського танцю, вирішили зібрати студії фламенко у Львові.

Ольга Островерх розповів також: «Львів дуже нагадує іспанську Севілью. Тут такі ж красиві кам'яні будівлі, вузькі вулички. Тому продемонструвати справжній характер фламенко виходить у Львові як ніде більше. Професійної школи цього танцютут нема. Тому Львів вважаємо ще й своєрідним нейтральним містом, на відміну від Харкова чи Києва».

Організатори впродовж трьох днів у Львові обіцяють навчити справжнього іспанського характеру, грації та сексуальності. Хореограф Дніпровської школи фламенко «Естрелла» Анна Рожко повідомила: «В наших колективах жінки, які не мають жодного відношення до танців. Є вчителі, медики, менеджери з туристичних агенцій. Займаються в школі 2-3 роки і демонструють справжній клас. Навчитися танцювати фламенко легко, коли у жінки є характер і відчуття того, що вона танцює. А от відчувати – навчити вже важче, навіть якщо у тебе все прекрасно з грацією. Вік обмеженням не стає. Приходять жінки і в 30, і в 40, і в 60 років».

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: