Відтепер НАТО слідкуватиме за контрабандистами і з повітря

Північноатлантичний альянс розпочинає нову операцію проти контрабандистів у Середземному морі. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

Північноатлантичний альянс розпочинає нову операцію проти контрабандистів у Середземному морі. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Ми розпочинаємо нову військово-морську операцію у Середземному морі. Вона включатиме збір інформації про ситуацію у регіоні, боротьбу з контрабандистами і торговцями людьми та посилення наших військових потужностей. Ми тісно співпрацюватимемо із Євросоюзом, особливо у боротьбі із контрабандистами в Егейському морі», - зазначив Генсек.

Зокрема, країни Північноатлантичного альянсу планують підсилити флот у Середземному морі, використати новітній авіаційний комплекс радіолокаційного стеження. Він може допомогти бачити в морі невеличкі судна контрабандистів і торговців людьми, котрі наживаються на нелегалах.

Дуже часто човни, якими намагаються доправити людей до Європи, неякісні або переповнені. Як наслідок, велика кількість людей гине у морі. Лише за останню добу італійська берегова охорона врятувала 125 біженців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: