Після саміту НАТО залишилися запитання відповідей на які немає, - експерт

Саміт НАТО у Варшаві залишив без відповіді деякі питання що стосувалися України.

Про це під час круглого столу «Варшавський саміт НАТО 2016: перший день після» заявив декан факультету міжнародних відносин  ЛНУ ім. І.Франка, екс-посол України в Польщі Маркіян Мальський, інформує ІА Дивись.info.

«Залишилися питання на які не було відповіді, і ці речі переносяться з саміту на саміт. Ми чітко не отримали відповіді, чи може Україна стати членом Альянсу в найближчій перспективі. НАТО готове надати допомогу - крім летальної зброї, Генсек, каже НАТО не має зброї, треба домовлятися з країнами, а ті кажуть, що не можуть надати зброю, бо для цього потрібна консолідована позиція НАТО» - заявив Маркіян Мальський.

Також він додав, що здивувало, що Україна навіть не підняла питання і не боролася за план дій щодо членства в НАТО.

«Незрозуміло також що таке розширений статус партнера НАТО, я ніде раніше не зустрічав такого терміну, можливо це прописано у додатках про які ми не знаємо» - заявив Мальський.

На його думку НАТО хоч і дає необмежені кошти на проведення реформ, але провести їх повинна сама Україна.

«Уклад нашого життя, стан наших збройних сил - це справа України. Які б ініціативи ми не пропонували,  відповідь зводилася до того, щоб нам самим  треба змінювати свою державу, і події у Верховній Раді створили не найкращу атмосферу для саміту» - наголосив експерт.

Водночас важливо, в політичному плані, що НАТО задекларувало тверду лінію підтримки цілісності України, в декларації чітко записано, що НАТО не визнає анексії Криму, а дестабілізація на Сході це справа Росії. Також США  під час саміту долучилися до розроблення конкретного механізму реалізації Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: