Про результати саміту НАТО можна буде говорити після Ради «Росія-НАТО», - експерт

Про що насправді домовилися у Варшаві країни-члени НАТО можна буде судити по результатах Ради «Росія-НАТО», яка відбудеться 13 липня у Брюсселі.

Про це під час круглого столу «Варшавський саміт НАТО 2016: перший день після» заявила експерт Центру міжнародної безпеки та партнерства Оксана Шамборовська.

«Вважати, що саміт у Варшаві завершився  заключними документами мабуть зарано. Буде зустріч 13 липня. Бенефіс містера Путіна, коли поважне панство буде з ним говорити через представників. Важливо, що буде відбуватися після тог, чи почнуться активні військові дії нами сході, чи на території інших держав. Щось потрібно пообіцяти цій людині, щоб вона заспокоїлася, і що саме їй пообіцяють ми побачимо 13 числа. Ми зможемо подивитися,які території дадуть відгук, що буде відбуватися на сході і загалом в світі» - заявила експерт. Крім цього, на її  думку, про ефективність саміту можна буде судити за рік, коли буде видно чи змогла Україна ефективно розпорядитися коштами, які надав Альянс. «Будемо бачити як Україна зможе працювати ще в межах щорічних програм, як вона зможе освоїти ті великі кошти, чи готова Україна показати результат. Україна має великі шанси, але чи зможе вона їх використати?» - каже Оксана Шамборовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: