Активісти звернулися до Авакова і Деканоїдзе з приводу «завислої» атестації керівників Нацполіції Львівщини

Члени атестаціної комісії від громадськості написали звернення до Начальниці Національної поліції Хатії Деконаїдзе, Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та Керівнику програми ІСІТАР Департаменту юстиції США в Україні Роберту Пікоку.

Члени атестаціної комісії від громадськості написали звернення до Начальниці Національної поліції Хатії Деконаїдзе, Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та Керівнику програми ІСІТАР Департаменту юстиції США  в Україні Роберту Пікоку.

Про це в коментарі ІА Дивись.info сказав громадський активіст, член атестаційної комісії Юрій Мартинюк.

«Атестація припинена і коли вона відновиться інформації немає. Наразі ми склали лист звернення до керівників Нацполіції», - сказав він.

Текст звернення оприлюднено на Facebook сторінці члена атестаційної комісії Вікторії Балицької.

«Ми, члени атестаційної комісії від громадськості Львівщини, маємо своє бачення причин зриву атестації керівного складу ГУ НП Львівської області і маємо потребу запропонувати Вам наші варіанти вирішення проблемної ситуації, що склалася.
Так, 23.06.16 робота комісій, відповідно до наданої нам інформації, була припинена через те, що (з невідомих нам причин) не були узгоджені троє народних депутатів: Д. Добродомов, А. Антонищак та М.Кадикало. Усі первинні накази стосовно складу атестаційної комісії і складу поліцейських, які мали проходити атестацію, керівництвом ГУ НП у Львівській області були усно узгоджені, підписані та відправлені в НацПоліцію та ІСІТАР вчасно. Припускаємо, через неефективну комунікацію між відповідальними за організацію процесу посадовими особами у Києві, «щось кудись не надійшло» або «хтось комусь не доповів». Технічні непорозуміння із неузгодженими народними депутатами у складі комісій, які працювали 23.06.16, на нашу думку, могли бути вирішені в короткі терміни і комісії могли продовжити і завершити роботу. Нам прикро, що через організаційний збій, який, ймовірно, мав і політичне підґрунтя, ми не змогли виконати свій обов’язок перед громадою і звершити співбесіди із поліцейськими 23.06.16.
Усвідомлюючи свою відповідальність, поставившись з розумінням до технічних проблем, ми приїхали на повторну атестацію 04.07.16. Ми пожертвували своїм часом, коштами та силами, хоча першого разу процес був зірваний не з нашої вини. Однак робота комісій знову була зірвана через втручання народних депутатів у процес.
Ми сподіваємося, що службова перевірка встановить винних в організаційному збої, і вони будуть покарані. Сподіваємось на Вашу стійкість до політичних впливів та кланових партійних інтересів та на те, що такі не вплинуть на об’єктивність та прозорість процесу атестації поліцейських ГУНП у Львівській області.
Оскільки громада Львівщини очікує на результати атестації і покладає на неї надії щодо очищення поліції, ми маємо намір та потребу продовжити свою участь у атестаційному процесі. Він має бути продовжений у стилі терміни та у прийнятному для усіх форматі.
Ми не сумніваємося що у Вас є ефективні рішення виходу з ситуації, яка склалася, однак вважаємо своїм обов’язком запропонувати Вам:
1. Організувати засідання трьох комісій для прийняття колегіального правомірного рішення стосовно статусу результатів співбесід із поліцейськими, які відбулися 23.06.16. На нашу думку, вони були визнані не легітимними із порушенням, адже нас на засідання не запрошували і ми не мали можливості висловити свої позиції та прийняти участь в голосуванні.
2. В процесі засідання атестаційної комісії, обговорити та визначити формат та механізм зарахування (чи не зарахування) результатів від 23.06.16.
3. Під час засідання комісій, у той же день, провести співбесіди із тими поліцейськими, які не потрапили на співбесіди 23.06.16 через вимушену зупинку роботи.
4. Оскільки повторні поїздки тягнуть за собою витрати бюджетних коштів на відрядження поліцейським, що атестуються, та особисті витрати членів комісій від громадськості, просимо наступні засідання атестаційних комісій проводити у Львові. Дякуємо за розуміння.

Таким чином ми не виходимо за рамки здорового глузду і не даємо приводів для ймовірних подальших судових позовів. Громада Львівщини очікує від Вас швидких, ефективних та мудрих рішень. З повагою», - йдеться в листі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: