Львівська облрада дозволить комунальним медзакладам офіційно проводити платні аналізи

У вересні Львівська обласна рада прийме рішення, яким дозволить комунальним медзакладам офіційно проводити платні аналізи.

Про це розповів голова облради Олександр Ганущин, інформує ІА Дивись.info.

«Буде можливість в легальному режимі  отримувати кошти від пацієнтів і за ці кошти підтримати лабораторії. Апаратура може працювати цілодобово і надавати платні послуги поза межами офіційного робочого часу. Лікар буде отримувати за понаднормову працю, а лікарня кошти на реактиви. Інакше весь цей ринок будуть контролювати приватники. Є пацієнти, які можуть і готові платити, і це треба завести в правове поле» - заявив Олександр Ганущин.

«Біохімічний аналіз в приватника коштує 700 гривень, в нас по собівартості буде виходити 350. Це вже закладено 50 гривень на розвиток лікарні. Якщо це буде легалізоване, ніхто нічого не вкраде, все буде проконтрольовано. Це є престиж лікарні» - додав голова медичної комісії облради Михайло Гичка.

Водночас він констатував, що поки ця система запрацює, кошти на реагенти для лабораторій в комунальних закладах, які потрібні вже, треба буде шукати в обласному бюджеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: