Львівський «Охматдит» отримав аналізатори крові, а коштів на реактиви немає

Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «Охматдит» отримала обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи, а також аналізи газів і електролітів крові.

Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «Охматдит» отримала обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи, а також аналізи газів і електролітів крові, повідомляє ІА Дивись.info.

Обладнання закуплене в межах проекту модернізації медичного обладнання, який реалізувала Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати- Україна», коштом Японського посольства та обласної ради.

«Ці аналізатори дуже ефективні, вони дали змогу розвантажити наші старі аналізатори. Це обладнання дозволяє робити 50 і більше аналізів в день, 18 показників по гематології, і воно зручне у використанні. Але потрібні реактиви. Разом з обладнанням нам прийшло 50 касет, залишилося 9. Реактиви дорогі, один аналіз крові обходиться у 12-15 доларів. Просимо обласну раду виділити кошти на придбання ще 100 касет» - розповіла завідуюча лабораторією Наталія Ференц.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: