Особистий охоронець Захарченка здався українським прикордонникам

Сьогодні вночі громадянин РФ здався співробітникам прикордонної служби України та був переданий до Мар’їнського відділення поліції.

За словами бойовика, він вирішив залишити окупований Донецьк після того, як розстріляв «поліцейських ДНР». Поліція розпочала ретельне розслідування. Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Донецькій області.

PM271image002

Повідомлення про затримання надійшло до чергової частини Мар’їнського ВП 11 липня о 23.00.

29-річний громадянин РФ, зареєстрований у Південній Осетії, самостійно вийшов на КПВВ Мар’їнка та був доставлений у відділення поліції.

Встановлено, що чоловік перебував у складі НЗФ «Восток» з серпня 2014 року до травня 2016 року.

На початку «ніс службу» у місті Ясинувата, чергував на блокпості у Луганській області.

У травні 2015 - березні 2016 року – воював у складі особового відділу республіканської гвардії, брав участь у бойових діях під селищем Широкине та працював в особистій охороні «глави» псевдореспубліки Захарченка.

З березня по квітень 2016 року входив до складу НЗФ «батальйон «Патріот».

Зі слів затриманого, 9 липня у м. Донецьк він був побитий працівниками «поліції ДНР», після чого взяв з дому автомат «Калашникова» та розстріляв двох «працівників поліції» Пролетарського РВ. Потім втік з Донецька, де мешкав останнім часом.

Факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Розслідування проводить Мар’їнське ВП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: