Тепер літаком з Одеси до Києва можна дістатися дешевше ніж за 500 гривень

Тепер з Одеси до Києва літаком можна дістатися дешевше ніж за 500 гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Ігор Васюник.

«Нарешті в Україну зайшли бюджетні перевізники. Авіакомпанія BRAVO зробила перший презентаційний рейс.Це справді подія, бо сьогодні, тут в Одесі, ми поклали початок розвитку ринкової економіки в сфері авіаперевезень в Україні. Це початок кінця монополії і початок здорової конкуренції. Так, як це працює у всіх успішних країнах світу», – написав Ігор Васюник.

За його словами, ціни на авіаквитки на внутрішніх перевезеннях в Україні є найвищі в Європі, а якість – найнижча. Відповідно – малий пасажиропотік та банкрутуючи аеропорти. «Єдиною причиною повного занепаду ринку внутрішніх авіаперевезень – є корупційна змова між керівниками вищих органів виконавчої влади та монополістом. А також ручні керівники аеропортів, менеджерські функції яких зводяться до лобіювання чиїхось інтересів, а не вирішення проблем та розвиток аеропортів», – написав нардеп.

На його думку, сьогодні немає жодних об’єктивних та законних перешкод, щоб такі бюджетні авіарейси як Одеса-Київ запустили зі Львова, Харкова, Дніпропетровська та інших міст.

«Сьогодні ми бачимо приклад того: якщо є принципова державницька позиція, якщо керівництво області працює в інтересах людей, якщо є бажання вирішити проблему, а не шукати причини – такі проекти не стануть поодинокими і чимось незвичним в Україні. Якщо змогла Одеса – отже, можуть і інші міста. Потрібно змусити як керівництво Мінтрансу, Державіаслужбу, владу в регіонах, керівників аеропортів нарешті почати працювати прозоро та запровадити ринкові, конкурентні умови для всіх учасників ринку», – наголосив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: