ЄС дорікає Україні, що та не забезпечує права людини на окупованій Росією території, – Сироїд

Здавалося, що немає більшого приниження для держави, аніж війна. Але ж ні - є. Більше приниження - це коли всі вдають, що це не сусідня країна напала на нас, а ми самі щось там «наконфліктували» і тепер цей конфлікт потрібно якось «вирішувати».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

«Тож під час низки зустрічей з високопосадовцями з ЄС та окремих держав ЄС не залишало відчуття перебування в паралельній реальності - ЄС дорікає Україні, що та не забезпечує права людини на... окупованій Росією території. Від нас вимагають, щоб Україна виплачувала пенсії в «ДНР-ЛНР»(!). Я щоразу запитувала в поважних людей - чому вони приходять з цим до нас? Чому не йдуть до Суркова, який возить кеш у чемоданах до «ДНР-ЛНР?». Чому не вимагають від Росії забезпечити людям пенсії на окупованих нею територіях, як того вимагає міжнародне право війни? Адже окупант несе відповідальність за населення під окупацією. В умовах російської окупації не може працювати відділення пенсійного фонду України. Але там є окупаційна влада, яку відбудувала Росія за період «мінського перемир'я» і “пєнсионний фонд ДНР”, фінансований Сурковим.

Із паралельної реальності - мовчанка...

Парламент мусить нарешті припинити цю шизофренію і зробити те, що потрібно було зробити 2 роки тому: визнати окупацію частини Донеччини та Луганщини і назвати Росію окупантом.

Принагідно допоможемо нашим європейським партнерам зрозуміти, що Brexit - це лише перший симптом ураження Європи, яку методично нищать гроші кремля.

“Терор російських грошей сформував у Європі реакцію нереагування” – слова мудрого кардинала про реакцію Європи на війну Росії проти України», – написала Оксана Сироїд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: