На Донбасі загинув дитячий поет Олексій Кваша

12 липня в останню путь проводили 38-річного Олексія Квашу, автор збірки віршів для дітей «Прекрасні тварини нашої країни».

Про це в Фейсбук написав Дмитро Плетенчук, повідомляє sprotiv.org.

«Сьогодні ми прощалися з героїчно загиблим бійцем 30-ої бригади Квашею Олексієм Дмитровичем. Він загинув при спробі врятувати пораненого мінометним обстрілом товариша, затягуючи його в окоп. Здійснив Вчинок. Але навіть не це виділяє його. Важливим є те, ким була ця людина. Загинула не просто хороша людина і герой, загинув поет і автор дитячої книги, займався патріотичним вихованням дітей.

Сталося це 7-го липня в районі смт Луганське Артемівського району Донецької області, недалеко від нещасливого Дебальцеве. Майже рік прослужив Олексій. Усвідомлювати той факт, що знову і знову, як завжди в історії нашої країни, ми втрачаємо цвіт нації на фронтах і в окопах - жахливо. Ми повинні платити кров'ю героїв, нашим генофондом, розмінюючи його на путінський непотріб», - написав Дмитро Плетенчук.

Збірка віршів для дітей «Прекрасні тварини нашої країни», які оформлені його ж малюнками, Олексій встиг видати накладом 500 примірників, які зберігаються у мами загиблого. За словами Плетенчука, Олексій писав нову книгу.

«Останні слова, які я чув від Олексія: «Я ось зібрав вже половину суми на друк книги поки служив, хочу витратити їх на книгу... Для людей», - написав Дмитро.

І друзі, і видавець Олексія Павло Шамрай відгукуються про нього, як про особистість неординарної. Але якщо сказати про нього одним словом, то цим словом буде «ДОБРОТА».

«Спілкуючись з друзями Олексія, я не міг не помітити, як тепло про нього відгукувалися ті, хто були з ним знайомі. Олексій жив для людей і робив все від нього залежне, щоб зробити цей світ кращим», - написав Дмитро Плетенчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: