В Італії помер глава сицилійської мафії «Коза ностра»

Колишній ватажок сицилійської мафії «Коза ностра» Бернардо Провенцано помер на 84-му році життя після тривалої хвороби в міланській лікарні Сан-Паулу

, передає Інтерфакс-Україна.

У кримінальному світі Б. Провенцано отримав прізвисько «трактор» за жорстокість, з якою він розправлявся з конкурентами.

Б. Провенцано, що називався «бос босів», очолював кримінальне угруповання «Коза ностра» протягом 40 років. Він був заарештований в 2006 році і засуджений до кількох довічних строків. У 2011 році у нього діагностували рак сечового міхура. У травні 2012 року він здійснив невдалу спробу самогубства, але тоді його зупинили тюремні наглядачі. У 2014 році його перевели до міланської лікарні через розлад нервової системи.

Б. Провенцано народився в селі Корлеоне, що почало асоціюватися з сицилійською мафією завдяки роману Маріо Пьюзо - «Хрещений батько» та однойменній кінокартині. Перше вбивство він скоїв у віці 25 років, убив ватажка конкурентів.

Він був другою людиною в кримінальній структурі мафіозо Тото Ріїни, а потім і босом «Коза ностра» після арешту останнього в 1993 році. Другим прізвиськом Б. Провенцано було "бухгалтер", за блискуче вміння розпоряджатися фінансами мафії. Протягом багатьох років він вважався найбільш розшукуваним злочинцем Італії - його заарештували на фермі в його маєтку поблизу міста Палермо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: