На Чернігівщині затримали мера-радикала

Правоохоронці затримали на хабарі мері міста Мена на Чернігівщині Геннадія Примакова.

Як повідомляє прес-центр СБ України, мер невеликого райцентру і депутат вимагали у місцевого підприємця тисячу доларів США за сприяння в наданні в оренду земельної ділянки площею один гектар в межах міста.

«Правоохоронці задокументували, що під час чергової сесії міської ради мер допоміг розгляду та затвердження питання по виготовленню проектно-технічної документації вказаної ділянки. Депутати також прийняли рішення про скликання позачергової сесії для остаточного розгляду виділення землі в оренду», - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з працівниками прокуратури затримали мера і депутата в службових кабінетах після отримання грошей за позитивне «рішення» питання.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

У свою чергу, виступаючи з трибуни парламенту, глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що мер Мени Геннадій Примаков є його однопартійцем. Другий же фігурант справи - керівник парторганізації Радикальної партії Менського району Чернігівської області Валерій Гайдукевич.

«За нього (мера - ред.) 60% людей проголосувало. Це мер міста, обраний від Радикальної партії, місто Мена на Чернігівщині... Цих людей - Г.Примакова і В.Гайдукевіча, звинувачують, що нібито отримали якісь хабарі. Нехай у мене рука всохне, якщо хтось там отримував хабарі. Все це політичні репресії, фальсифікація кримінальних справ», - сказав Ляшко на пленарному засіданні парламенту в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: