Том-менеджери ОПЗ і Нафтогазу обібрали державу на понад 200 мільйонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) виявило факт розтрати 205 млн грн на Одеському припортовому заводі (ОПЗ).

Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, пише ЛІГАБізнесІнформ.

«У НАБУ є провадження за фактом незаконних дій з майном ПАТ Одеський припортовий завод. Отримано достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні розтрати грошових коштів підприємства в особливо великих розмірах двом досить високим посадовим особам», - сказав він.

Холодницький зазначив, що в ході розслідування антикорупційних органом встановлено, що в травні 2015 року біля першого заступника голови правління НАК Нафтогаз України Сергія Переломи, який також є головою наглядової ради ОПЗ, виник умисел на розтрату коштів на користь Укрнафти. «Через компанію Енергоальянс була проведена закупівля природного газу на 250 млн грн і через компанію Енергоальянс газ був реалізований за необґрунтовано завищеними цінами», - зазначив він.

«Перелома вступив в змову з першим заступником голови правління ОПЗ Миколою Щуріковим. У період з травня по грудень 2015 року це особи розтратили кошти ОПЗ на суму 205 млн грн. Прийнято рішення про повідомленні цим особам про підозру. Тривають обшуки», - сказав Холодницький. За його словами, зазначені особи вже затримані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: