Цьогоріч на Львівщині проведуть 56 фестивалів

Цьогоріч на Львівщині запланували провести 56 фестивалів, з яких вже 32 щорічні та 24 започатковані 2016 року.

Загалом їх географічна мережа охоплює майже всю території області. Найбільше фестивалитиме Львівщина улітку.

Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська.

«На сьогодні проведення фестивалів є доволі актуальним питанням. Вони повинні стати промоційним елементом регіону та сприяти залученню на Львівщину великої кількості туристів, - зазначила Христина Береговська. - Ми прагнемо, щоб гості з інших областей та країн, відвідуючи Львів, ознайомлювалися і з перлинами області. Тому розробляємо цікаві культурні програми фестивалів, зокрема таких як історично-патріотичні, мистецькі, екологічні, кулінарні, літературно-мистецькі».

За словами директора департаменту, такі фестивалі допомагають залучати інвесторів у наш регіон, а також сприяють промоції території, підтримці місцевих підприємців, піднесенню готельно-ресторанного бізнесу, пропагуванню змістовного відпочинку, покращенню інфраструктури та розвитку зеленого туризму.

Розповіла Христина Береговська і про позитивний досвід таких нещодавно проведених заходів. Зокрема про фестиваль «Молода Галичина» у м. Новояворівську, який зібрав 100 учасників та близько 18 тисяч відвідувачів, молодіжний фестиваль «MUZART» у Бориславі тощо. Акцентувала і на проведенні фестивалю середньовічної культури «Тустань», який планує відвідати близько 10 тисяч туристів, та «ЕКО-ФЕСТ» у Сокалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: