За шість місяців на Львівській залізниці смертельні травми отримали 33 людини

За шість місяців на Львівській залізниці травмувались 55 осіб, 33 із них – смертельно, інформує Львівський портал.

За шість місяців на Львівській залізниці травмувались 55 осіб, 33 із них – смертельно, інформує Львівський портал.

За інформацією служби охорони праці регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», протягом січня-червня 2016 року на об’єктах магістралі через власну необережність травмувались 55 сторонніх осіб. Із них 33 особи зазнали травм, несумісних із життям. Відтак, залізничники вкотре наголошують, що об’єкти магістралі – це зона підвищеної небезпеки, тому слід неухильно дотримуватись правил та не піддавати своє життя та здоров’я небезпеці.

Аналіз невиробничого травматизму показує тривожну тенденцію до збільшення випадків травмування сторонніх осіб. Так, у минулому, 2015 році, у першому півріччі травмувались 43 особи, загинули 22 із них.

Серед травмованих цьогоріч – 4 дитини віком до 16 років, 2 із них загинули. Смертельні випадки трапились на станції Підзамче та на перегоні Доманинці – Кам’яниця поблизу Ужгорода.

На Львівській магістралі також зафіксували 5 випадків ураження електричним струмом, 1 із них – смертельний. Отримали опіки внаслідок ураження електричним струмом двоє дітей, яким, на щастя, вдалось зберегти життя. Бажаючи зробити ефектне фото, після ураження електричним струмом школяр впав із вантажного вагона на станції Здолбунів, а ще один юнак впав із автомобільного мосту та при падінні був уражений електричним струмом від контактної мережі залізниці на станції Підволочиськ.

Як зазначають фахівці із охорони праці, все ж більшість травм стаються через ходіння по колії сторонніми особами – 24 випадки, та перехід колії у невстановлених місцях – 15 випадків. Серед потерпілих абсолютну більшість складають чоловіки – 48 травмованих проти 7 жінок.

На щастя, цьогоріч жодна людина не постраждала внаслідок дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах. Однак  залізничники все ж збентежені тим, що кількість ДТП зросла, порівняно із минулим роком: 12 ДТП за 6 місяців 2016 року проти 7 ДТП – у 2015 році. У 11 випадках автомобільний транспорт був збитий потягом, у одному випадку – машина в’їхала у бік потяга.

«Вкотре звертаємось до громадян! Будьте максимально уважними та обережними під час перебування на вокзалах, станціях, не ходіть по коліях, особливо у вечірній час та у навушниках. У жодному разі не наближайтесь до контактної мережі, не вилазьте на вагони та не пролазьте попід вагонами. Жодна зекономлена хвилина чи ефектне фото не повернуть вам здоров’я чи не замінять вас вашим близьким та рідним!», – наголошують залізничники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: