Кількість жертв теракту у Ніцці зросла до 84 осіб

У Франції загинуло 84 осіб в результаті теракту у Ніцці

У Франції загинуло 84 осіб в результаті теракту у Ніцці, про це повідомляє видання Le Monde.

Пізно ввечері під час феєрверку до Національного свята чотирнадцятого липня вантажівка врізалася у натовп на Англійській набережній. Місце атаки простягнулося на 2 кілометри. Близько 50 осіб важко поранені, чимало інших отримали легші ушкодження. Поліція застрелила водія вантажівки, яка, як виявилося пізніше, була начинена зброєю. Влада та поліція просить жителів Ніцци залишатися вдома.

Після нападу зчинилася паніка. Місто поглинув хаос і біль. Свідки трагічних подій розповідають як втікали з місця трагедії, аби сховатися у своїх помешканнях та готелях.

«Приїхала вантажівка, вдарила у натовп, у всіх людей. Не було ані охорони, ні рятувальників, їм знадобилося 25 хвилин, півгодини, щоби приїхати. Вантажівка на набережній…. Потім у нього вистрілили…,» – розповідає шокований свідок.

На набережній д‘Орсе у Ніцці відкрився спеціальний центр допомоги постраждалим від терактів, працює гаряча телефонна лінія.

Інформація про інші напади у місті, що поширюється у соціальних мережах, не підтверджується владою Ніцци.

Мешканці Ніцци пропонують підвезти безкоштовно та прихистити у себе вдома всіх постраждалим, що цього потребують, пропозиції поширюють у соціальних мережах під хештегом #PortesOuvertesNice, відкриті двері Ніцци. Також чимало людей розміщують фотографії своїх близьких, від яких немає новин відколи стався напад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: