Скандальному забудовнику оголосили про підозру

Генпрокуратурою погоджено повідомлення про підозру А. Войцехівському, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи та інших злочинах. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. ч. 3, 4 ст. 190 , ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 367 та іншими КК України за фактами організації та керівництва А. Войцехівським організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків.

У вказаному провадженні Генеральною прокуратурою України у 2015-2016 роках з метою об’єктивності розслідування об’єднано всі 46 проваджень, зареєстровані з 26.11.2012 щодо діяльності А. Войцехівського.

Установлено, що він разом з учасниками злочинного угруповання у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформлені на підставних осіб).

За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопило земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів, яке продовжується без дозвільних документів та поєднане з привласненням коштів інвесторів.

Окремі з цих об’єктів введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

У кримінальному провадженні за дорученням процесуального керівника накладено арешт на самовільні будівництва та самовільно захоплені земельні ділянки, на майно А. Войцехівського всього на суму понад 200 млн грн.

Генеральною прокуратурою України 15.07.2016 погоджено повідомлення про підозру А. Войцехівському за ч. 3 ст. 212 КК України за фактами умисного ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн, за ч. ч. 3, 4 ст. 197-1 та ч. 5 ст. 191 КК України за фактами створення організованої злочинної групи для самовільного захоплення земельної ділянки територіальної громади м. Києва по вул. Закревського, 42 та будівництва ЖК «Перлина Троєщини», заволодіння під час цього будівництва шляхом обману коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

Цього ж дня йому вручено повідомлення про підозру та затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Крім цього, у вказаному кримінальному провадженні продовжується розслідування фактів самовільного захоплення ще 40 земельних ділянок в м. Києві та самовільного будівництва на них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: