Українці несуть квіти до посольства Франції через страшну трагедію в Ніцці

В пам’ять про загиблих у Ніцціо, українці приносять квіти до посольства Франції в Україні.

В пам’ять про загиблих у Ніцціо, українці приносять квіти до  посольства Франції в Україні.

«Національне свято, 14 липня, для нас дуже важливе, тому що воно символізує наші цінності: цінності свободи, рівності, братерства. І ті люди, які організували цей теракт, вчинили напад на ці цінності», – цитує посла Франції в Україні Ізабель Дюмон газета Сегодня.

Нагадаємо, напередодні увечері вантажівка врізалася в людей на Англійській набережній Ніцци, які відзначали національне свято Франції – День узяття Бастилії, після чого його водій відкрив вогонь по перехожих. Водій вантажівки – 31-річний виходець із Тунісу, громадянин Франції, був застрелений поліцейськими. У вантажівці після теракту було виявлено стрілецьку зброю та боєприпаси. Президент Франції Франсуа Олланд назвав трагедію в Ніцці терактом. «Це, безумовно, терористичний акт», – сказав він у зверненні до народу країни. За даними Міністерства внутрішніх справ Франції, кількість жертв теракту в Ніцці збільшилася до 84 людей, 18 осіб перебувають у критичному стані.

Серед постраждалих від теракту в Ніцці є один загиблий громадянин України, ще один дістав поранення, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України. «За попередньою інформацією, отриманою від посольства України у Франції, одна людина загинула та ще одна поранена», – повідомила речник МЗС України Мар’яна Беца, передає Інтерфакс-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: