В Україні знищують полезахисті лісозмуги

Україна втрачає тисячі гектарів полезахисних лісосмуг, які мають захищати сільськогосподарські угіддя від посухи та ерозії ґрунтів, повідомляє Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр).

Про це інформує Інтерфакс.
Згідно з повідомленням на сайті уряду в четвер, Держгеокадастр провів дослідження стану захисних насаджень. Воно проводилося в 12 регіонах, де проблема стоїть особливо гостро: Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.
В усіх областях виявлено серйозне відхилення фактичних площ зелених захисних насаджень від показників, визначених за даними експлікації землі в проектах роздержавлення та приватизації земель сільськогосподарських підприємств (1995-1997 рр.). Загальні втрати в 12 регіонах становлять 10,071 тис. га.
«Дерева у більшості випадків просто вирубуються місцевими жителями для побутових потреб або для перепродажу у вигляді дров або пиломатеріалу», - йдеться в повідомленні.
Найбільші втрати захисних лісосмуг полів зафіксовано в південних регіонах України: Херсонській (3271,2 га), Запорізькій (2266,4 га), Миколаївській (1653,8 га) та Одеській (1638,1 га) областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: