Військова прокуратура має дві версії аварії військового літака у Старокостянтинові

Слідство вивчає дві версії учорашньої аварії військового літака СУ 25 на аеродромі у Староконстянтинові.

Про це під час прес-конференції розповів військовий прокурор  Хмельницького гарнізону Олексій Стражник, повідомляє ІА Дивись.info.

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання на навчаннях літак загорівся під час зльоту.

«Відбулася деформація передньої опори шасі і літак зачіпив злітно-посадкову смугу, внаслідок тертя літак загорівся. Льотчик катапультувався. Серйозних травм у нього немає, але на сьогодні він знаходиться у шпиталі де проходить реабілітацію. Наразі з ним слідчі дії не проводилися, лікарі не дають дозволу, бо він перебуває під дією медичних препаратів» - розповів військовий прокурор.

За його словами слідча група провела огляд місця події. Прокуратурою наразі розглядаються дві основні версії - людський фактор, тобто можливі неправильні дії пілота а також можлива відмова техніки.

«Пізніше можливо виникнуть інші версії, зокрема природних факторів, але це буде після проведення експертиз і розшифрування даних бортового самописця, так званого «чорного ящика». Лише після отримання даних з самописця і  висновків фахівці ми будуть визначені основні версії щодо цієї події» - повідомив Олексій Стражник.

Він розповів, що прокуратура відкрила провадження за статтею «порушення правил польотів, що спричинили тяжкі наслідки».

«Підозра наразі нікому не оголошена. Проводяться першочергові слідчі дії, допитується низка посадових осіб, персонал який здійснював технічне обслуговування літака» - заявив прокурор.

За його словами пілот мав досвід керування літаком. Точних даних про сам літак та його вартість  прокурор повідомити  не зміг пояснивши, що тільки отримав документи і не встиг їх вивчити. Сам літак випущений в кінці 80-на початку 90 років, але у 2014 році був відремонтований. Тепер він ремонту не підлягає. Боєкомплект не здетонував, він локазілований,  зараз проводяться слідчі дії після чого МНС його знищить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: