США впевнені, що винні в трагедії з іноземним MH17 будуть покарані

Літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній був збитий з території, що контролюється проросійськими бойовиками на Донбасі.

Про це йдеться в заяві посольства США в Україні, передає Укрінформ.

«У жовтні 2015 року ми вітали висновки комісії з безпеки Нідерландів, оприлюднені в її остаточній доповіді про причини аварії MH17. У цьому звіті підтверджено, що MH17 був збитий ракетою «земля - повітря», - нагадали в посольстві.

«Наша власна оцінка не змінилася - ракета була випущена з території, що контролюється російськими сепаратистськими силами на сході України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Штати продовжують працювати з об'єднаної слідчою групою і правоохоронними органами: «Ми повністю впевнені, що ці фахівці проводять об'єктивне, достовірне і всебічне дослідження, яке ляже в основу незалежного судового процесу по притягненню до відповідальності осіб, винних у цій трагедії».

Нагадаємо, літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, наступний з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). В результаті загинули 298 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: