72% українців вважають себе бідними, - експерт

Майже три чверті (72,3%) українських домогосподарств в минулому році віднесли себе до бідної частини населення - це в 1,3 рази більше, ніж в кризовому 2008 році (56,9%).

Про це в своїй статті для ZN.ua повідомив доктор економічних наук, завідувач відділом статистики Інституту економіки та прогнозування НАН України Андрій Ревенко.

Як зазначає експерт з посиланням на дані Держстату, з 2008 року кількість які вважають себе середнім класом скоротилося в 2,7 рази (0,7% проти 1,9%). У той же час, частка домогосподарств, які відносять себе до «проміжної категорії» (вже не бідні, але ще не середній клас), скоротилася в півтора рази: з 41,2 до 27%.

Майже дві третини (65,7%) опитаних українців зазначили, що їхній добробут погіршився в порівнянні з 2014 роком. При цьому 4,4% заявили, що воно покращилося, а ще 30% переконані, що воно ніяк не змінилося.

Прогнози на поточний рік у більшості опитаних досить песимістичні. Так, тільки 5,4% громадян країни вважає, що їхнє матеріальне становище покращиться. Разом з тим, половина домогосподарств впевнена, що їхній добробут погіршиться, і 41,6% - що залишиться без змін.

Тим часом повідомляється, що рівень безробіття в Україні за минулий місяць знизився на 0,1 процентних пункту. За даними Держстату, на 1 липня 2016 року кількість безробітних в країні становило 388,9 тисячі осіб, або 1,5%. При цьому розмір допомоги по безробіттю зріс з 1498 до 1547 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: