ФСБ Росії затримала перекладача СММ ОБСЕ як «агента СБУ»

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії повідомляє про викриття та затримання на території РФ агента СБУ, який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії повідомляє про викриття та затримання на території РФ агента СБУ, який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та за завданням українських спецслужб збирав розвідінформацію, передає Інтерфакс-Україна.

«ФСБ Росії викрила як агента СБУ і затримала на території РФ громадянина України Артема Шестакова, який працює перекладачем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні», – повідомили в центрі зв’язків із громадськістю ФСБ.

Там зазначили, що «згідно з отриманими від Шестакова зізнавальними свідченнями влітку 2015 року, будучи співробітником місії ОБСЄ в Луганську, він виїжджав до Києва, де був завербований в агентурний апарат СБУ під псевдонімом «Свагор» співробітником департаменту захисту національної державності Сергієм Сліпченком».

Шестаков за завданням СБУ збирав на території «ЛНР» інформацію політичного, соціально-економічного та військового характеру, повідомляє ЦЗГ ФСБ.

За даними ФСБ Росії, будучи членом місії міжнародної організації, А.Шестаков регулярно відвідував органи влади «ЛНР», місця дислокації підрозділів народної міліції. Інформацію, отриману візуальним шляхом або таку, що стала йому відома в процесі виконання службових обов'язків, він передавав до СБУ мережею Інтернет.

Як повідомила ФСБ, з урахуванням того, що своєю діяльністю А.Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії відповідно до чинного законодавства, йому «було дозволено повернутися на територію України, але в'їзд інформатору СБУ буде закрито».

При цьому ФСБ звинуватила спецслужби України в незаконному використанні місії ОБСЄ для збору на території «ЛНР» інформації військового характеру, «організації диверсійно-терористичних актів».

У СБУ поки що не коментують повідомлення російської ФСБ.

У свою чергу СММ ОБСЄ у Facebook у понеділок повідомила: «СММ ОБСЄ може підтвердити, що один із місцевих працівників місії в Луганській області, перебуваючи у відпустці, тимчасово був поза зоною досяжності. Наразі місії відомо про його місцезнаходження, а також те, що він у безпеці. Це вся доступна інформація на цей момент».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: