Повернення смертної кари – кінець переговорам про вступ Туреччини в ЄС, – Меркель

Якщо турецька влада реалізує свої наміри повернути смертну кару, це означатиме кінець переговорів про вступ Туреччини до ЄС.

Якщо турецька влада реалізує свої наміри повернути смертну кару, це означатиме кінець переговорів про вступ  Туреччини до ЄС. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє УП.

«Німеччина і ЄС мають чітку позицію: ми категорично виступаємо проти смертної кари», – цитує Меркель прес-секретар уряду Штеффен Зайберт.

«Держави, в яких смертна кара застосовується, не можуть бути членами ЄС. Тому запровадження смертної кари в Туреччині означатиме кінець переговорів про її вступ до ЄС», – відзначила Меркель.

Позицію Меркель підтвердив і міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн, який наголосив, «якщо смертна кара буде запроваджена країною-кандидатом (на вступ до ЄС), переговори про членство в ЄС зайдуть у глухий кут».

Раніше європейські політики закликали Туреччину до поваги принципів верховенства права під час розслідування обставин спроби державного перевороту.

Як відомо, президент Туреччини запропонував повернути у країні смертну кару, щоб застосувати її до заколотників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: