Розпочались українсько-американські навчання

Українсько-американські навчання «Сі Бриз – 2016» стартували в понеділок, повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони України, передає Інтерфакс.

Українсько-американські навчання «Сі Бриз – 2016» стартували в понеділок, повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони України, передає Інтерфакс.

 
Як повідомив прес-центр Командування Військово-морських сил Збройних сил України, навчання відбудуться у північно-західній частині Чорного моря, Одеській і Миколаївській областях і триватимуть до 30 липня.

 
У морській компоненті буде задіяно понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення України, США, Туреччини та Румунії. За планом навчань, більш масштабною, ніж у попередні роки, буде берегова компонента, в рамках якої буде відпрацьовано взаємодію багатонаціональної тактичної групи, яка проведе операцію в кризовому регіоні за стандартами НАТО за участю морських піхотинців і спеціальних підрозділів України, США, Молдови та Грузії.

 
Також відпрацьовуватиметься морське та повітряне десантування в Одеській області, дії артилерії під час проведення протидесантної оборони, подолання водної перешкоди з залученням інженерних підрозділів, спеціальні дії із гарантування безпеки на приморському напрямку, повітряне прикриття висадки десанту.

 
Загалом у навчаннях візьмуть участь до 4 тис. осіб з 16 країн світу: України, США, Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Італії, Іспанії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Швеції і Фінляндії. Планується також задіяти 20 літаків і вертольотів, понад 140 одиниць автомобільної і бронетехніки.
Від України, окрім ВМС та Держприкордонслужби, в маневрах візьмуть участь особовий склад і техніка Сухопутних військ і Повітряних сил ЗС України, Національної гвардії України.

 
Українсько-американські навчання серії «Сі Бриз» відбуваються з 1997 року щорічно згідно з "Меморандумом про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: