В Алмати введений червоний рівень терористичної небезпеки

Невідомі напали на будівлю Алмалинского районного відділу поліції та місцевого департаменту Комітету національної безпеки Алмати. В результаті перестілки було вбито двох поліцейських, ще кілька отримали поранення.

Невідомі напали на будівлю Алмалинского районного відділу поліції та місцевого департаменту Комітету національної безпеки Алмати. В результаті перестілки було вбито двох поліцейських, ще кілька отримали поранення, повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на Tengrinews.kz.

За даними джерел, одного із нападників затримано, наразі проводиться пошук інших нападників. О 12.20 за місцевим часом був введений червоний рівень терористичної небезпеки. У зв'язку з цим поліцейські закликають всіх жителів і гостей міста неухильно дотримуватися вимог.

Правоохоронцям при введенні червоного рівня дозволяється проводити особистий огляд і огляд речей, транспортних засобів, аж до обмеження або заборони на їх рух. Також силовим структурам дозволено безперешкодно проникати у житлові та інші приміщення. Передбачається повна мобілізація і бойова готовність усіх сил спецслужб, зокрема посилення огляду в аеропортах, морських і річкових портах, на об'єктах метрополітену, залізничних вокзалах і автовокзалах.

Також повідомляється, що в Алмати поліція оточила вокзал після того, як в місті була оголошена антитерористична операція. Після нападу на районне управління внутрішніх справ закриті всі збройові магазини.

Нагадаємо, 5 червня сталася перестрілка в декількох районах Актобе. Як повідомили в МВС РК, надійшло повідомлення про напад невідомих осіб на збройовий магазин «Паллада», а також на інший збройовий магазин і військову частину Нацгвардії.

Всього в ході проведення антитерористичної операції в Актобе знищено чотирьох злочинців, затримано семеро, з них двоє поранені.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пообіцяв жорсткі заходи проти «українського» сценарію повалення влади. Дозвіл на продаж землі в республіці вивів на вулиці сотні незгодних. Назарбаєв призупинив реформу, але запевнив, що маніфестанти отримають жорстку відсіч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: