Громада Борислава заборонила приймати львівське сміття

Громада Борислава відмовилася, щоб львівське сміття звозили на місцеве сміттєзвалище.

Вчора, 18 липня, в Бориславі відбулись громадське слухання з питання тимчасового розміщення твердих побутових відходів Львова на бориславському сміттєзвалищі.

Про це в коментарі ІА Дивись.info, сказав голова тимчасової робочої комісії щодо проблем Бориславського сміттєзвалища, депутат Бориславської міської ради Степан Кость.

За його словами, ЛМР хотіла, щоб на Бориславське сміттєзвалище твердих побутових звозили від двох до п’яти тисяч тонн відходів, але на слуханні прийняли рішення за заборону ввезення сміття.

«На самих зборах було присутньо більше 70 людей і всі одноголосно проголосували за заборону ввезення сміття з Львова та з інших міст. Рішення не прийняли через декілька активістів-популістів, які тільки критикують і нічого не пропонують, щоб вирішити проблему стосовно сміттєзвалища. Але остаточне рішення буде прийнято 28 липня на міській сесії», - сказав Степан Кость.

Також він додав, що за останній місяць Борислав прийняв від Львова 2,2 тисячі кубів сміття, і місто за це отримало субвенцію у розмірі 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Львівська міська рада делегувала департаменту житлового господарства та інфраструктури повноваження на укладення договору про співпрацю з Бориславською міською радою. Йдеться про розміщення та захоронення твердих побутових відходів зі Львова на сміттєзвалищі у Бориславі. Щоправда лише на два місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: