МОК взявся за чиновників Міністерства спорту РФ

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оприлюднив заяву після презентації доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про можливі випадки застосування допінгу на Олімпіаді-2014 в Сочі.

У ньому говориться, що стосовно посадових осіб Міністерства спорту Росії, які згадані в доповіді, розпочато дисциплінарне розслідування, пише Коммерсант.ru.

У заяві підкреслюється, що МОК не буде надавати акредитацію на ОІ 2016 посадовим особам Мінспорту та будь-яким іншим офіційним особам, зазначеним у звіті WADA. Також в заяві МОК закликав міжнародні федерації з зимових видів спорту заморозити підготовку великих змагань в Росії. Крім цього, МОК має намір провести повторний аналіз проб російських спортсменів з Олімпіади в Сочі в 2014 році.

Доповідь WADA про можливі випадки застосування допінгу в Сочі і причетності до цього російської влади був представлений вчора. За даним агентства, рішення по маніпуляціях з допінг-пробами приймав заступник міністра спорту Юрій Нагорних. Після презентації доповіді президент Росії Володимир Путін заступився за збірну. Також він заявив, що посадові особи, названі в доповіді Комісії як прямі виконавці, будуть тимчасово відсторонені від займаної посади.

Раніше про те, що МОК відклав до вихідних прийняття рішення про можливе усунення збірної Росії від участі в Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро, повідомила іспанська газета Marca.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: