Оголошено 12 літературних конкурсів: спробуй свої сили

123334

Нині розпочато низку літературних конкурсів різних масштабів і в різних жанрах. Брати в них участь можуть як досвідчені письменники, так і автори-початківці.

Найбільше літературних змагань проходить у жанрі фантастики й жахів. Пропонуємо ознайомитися з конкурсами, на які можна подавати заявки вже зараз, передає Друг читача.

Поезія

«Молода республіка поетів»

Молоді україномовні поети, яким іще не виповнилося 30 років, можуть до 1 серпня 2016 року випробувати свої сили. Для цього необхідно надіслати добірку з 10 віршів, які раніше не друкувалися у альманахах та інших окремих виданнях.

Вірші конкурсантів оцінюватимуть поети Петро Мідянка, Богдана Матіяш, Мирослав Лаюк та літературознавиця Оксана Щур.

Конкурс відбувається в межах у межах Львівського міжнародного літературного фестивалю.

Деталі

Проза

«Детектив без меж»

Прикметно, що цей міжнародний конкурс відкритий для всіх сучасних письменників — як початківців, так і відомих майстрів прози.

До 10 вересня 2016 року на розгляд журі можна надсилати будь-які різновиди робіт у цьому жанрі: і реалістичні, і романтичні, і фантастичні, і пригодницькі.

Оповідання можуть бути написати будь-якої мовою.

Деталі

Конкурс горрор-оповідань у збірку «Підвал»

До кінця липня цього року шанувальники літератури жахів можуть написати жаске оповідання чи повість про підвали, льохи, печери, підземні сховки, підземні бункери, доти, переходи чи бомбосховища, й надіслати його на конкурс, який організовує фензін для любителів українського горору «Підвал». Гонорарів переможцям не передбачено, але найкращі оповідання згодом будуть надруковані в однойменній збірці.

Деталі

«Бурштиновий край»

«Бурштиновий край» — збірка прозових творів про Полісся, його природу і людей, які тут живуть або жили. Кожен, хто любить Полісся й відчуваєте в собі літературний хист, може взяти участь у конкурсі короткої прози. На конкурс приймаються оповідання, тематично пов’язані з Сарненщиною: містом Сарни та районом, написані українською мовою. Дедлайн прийому робіт — 30 липня 2016 року.

Деталі

«Напишіть про мене книжку!»

Конкурс обирає найкращі повісті, адресовані дітям середнього та молодшого шкільного віку. Взяти в ньому участь можуть як відомі дитячі автори, так і дебютанти. На час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років.

Організатором конкурсу є видавництво «Фонтан казок».

Деталі

Конкурс горор-оповідань «Зачаєний жах»

Мета конкурсу — популяризувати творчість Говарда Лавкрафта.

Для конкурсу необхідно написати одне чи два горор-оповідання на 5000 — 40000 знаків із пробілами. Прийом робіт розпочинається 1 серпня й триватиме до 30 листопада 2016 року.

Організатори застерігають: «Жодного епігонства, жодних Ктулху, Дагонів та інших персонажів із класики! … На противагу страху перед відомими всім упирями, перевертнями та відьмами піджанр „лавкрафтівські жахи“ — це насамперед психологічний страх перед чимось невідомим, грандіозним, новим… це космічний жах».

Деталі

«В городе Бердичеве»

Щоби взяти участь у конкурсі, необхідно написати українською або російською мовою оповідання, тематично пов’язане з містом Бердичевом. Обсяг оповідання — 15 000 знаків. Прийом оповідань розпочато 10 червня, триватиме до 10 листопада цього року.

Деталі

«Як „Аргонавти“ в давнину…»

Конкурс фантастичних оповідань присвячено 115-й річниці від дня народження класика української фантастики Володимира Владка.

До 1 серпня 2016 року можна надсилати оповідання українською або російською мовами, що мають безпосередній стосунок до творчості Володимира Владка (сиквели, приквели до творів класика, переосмислення старих сюжетів тощо).

Деталі

Конкурс фантастичних оповідань «Ріплі»

До 15 жовтня 2016 на конкурс приймаються фантастичні оповідання українською мовою. Особливих вимог до конкурсних оповідань немає, лише грамотність та вичитка тексту, зазначають організатори.

Деталі

Літературний конкурс «Кальміюс»

Масштабний конкурс, змагання в якому відбуватимуться в декількох номінаціях, а саме: «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика».

Метою конкурсу є активізація творчих зусиль громад Донеччини, Луганщини, Харківщини, Дніпровщини та Запорізького краю.

Важливо: у конкурсі можуть взяти участь мешканці Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей, а також внутрішньо переміщенні особи з Донецької та Луганської областей віком від 16 до 45 років.

Прийом робіт триватиме до жовтня 2016 року.

Деталі

Переклад

Конкурс перекладів поезії Маріо Бенедетті

З 1 червня по 30 вересня перекладачі з іспанської мови можуть надсилати на конкурс переклади віршів Маріо Бенедетті зі збірки «El amor, las mujeres y la vida».

Маріо Бенедетті — один з найвідоміших іспаномовних письменників сучасності. Народжений у 1920 році в Уругваї, Маріо Бенедетті спромігся за 88 років свого життя здобути неабияку прихильність читачів та залишивши світу багатожанрову спадщину: більш ніж 70 книг перекладених 25 мовами, серед яких — романи, невеличкі оповідання, ліричні та драматичні твори, публіцистика.

Деталі

Перекладацька премія METAPHORA

До 1 серпня 2016 року на конкурс приймаються переклади поезії та есеїстики з європейських мов (окрім російської) авторів ХХ-ХХІ ст., обсягом не більше 20 тис. знаків (з пробілами), що раніше не виходили друком і не оприлюднювались українською мовою в електронному вигляді.

Деталі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: