Повітряне командування «Захід» має вже понад 30 модернізованих літаків

Ситуація з оновлення засобів протиповітряної оборони за останні 2 роки покращилася.

Про це під час прес-конференції розповів т. в. о. командира повітряного командування «Захід» Олег Струцінський, повідомляє ІА Дивись.info.

«Вся техніка авіаційна, радіолокаційні станції, зенітно - ракетні комплекси  виготовлені в Росії. В цих умовах ми пішли шляхом відновлення і модернізації, наскільки можливо, того що в нас є. Вже проведена модернізація більше 30 літаків. Освоєно модернізацію літака Су25,  вертольота Мі8, на черзі Су27, Су24м. По зенітно-ракетних військах проводяться ремонти, які продовжують ресурс техніки, Це середні ремонти зенітно-ракетних систем С-300, які продовжують ресурс до семи років, комплексів «Бук» - продовжують ресурс до п’яти років, зенітно-керованих ракет — збільшення ресурсу до 30 років. Трохи краща ситуація в  радіотехнічних військах, ми маємо свої підприємства в можемо отримувати не тільки модернізовану а й нову техніку» - розповів Олег Струцінський.

За його словами держава виділила на модернізацію повітряних сил 2,5 мільярди гривень.

«Чи це багато? Середній ремонт МіГ29 коштує близько 57 мільйонів гривень, ремонт двигуна - 5,5 мільйонів» - розповів Олег Струцінський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: