Повітряне командування «Захід» зафіксувало 26 випадків порушення повітряного простору

За перше півріччя 2016-го повітряне командування «Захід» зафіксувало 26 порушень, пов’язаних з повітряним простором.

Про це під час прес-конференції повідомив т. в. о. командира повітряного командування «Захід» Олег Струцінський, інформує ІА Дивись.info.

За його словами у 17 випадках йдеться про контрабанду.

«Тільки за перше півріччя 2016 року зафіксовано 26 порушень використання повітряного простору, 17 з яких – з порушеннями державного кордону. За весь минулий рік був 21 такий випадок. В основному, ці порушення стосуються контрабанди. Перевезення здійснюються легкомоторними літальними апаратами – дельтаплани, безпілотні літальні апарати. Вони використовують гранично малі висоти і використовують матеріали, які не піддаються радіолокації – пластик, пластмаса. Ці польоти є високоорганізовані обома сторонами - тою що відправляє і тою що приймає. Переважно, перевозять цигарки, в темний час доби – з 1.00 до 5.00», – зазначив Олег Струцінський.

Він розповів, що зафіксовано також 8 випадків порушення громадянами, які мають індивідуальні літальні апарати. Вони полягали у тому, що не було проведено оповіщення про польоти. За цими фактами проводиться розслідування.

Зона відповідальності повітряного командування «Захід» включає охоплює вісім областей України. Загалом – це 1430 км державного кордону у повітряному просторі. До чергування залучається близько 350 військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: