У Львові і далі хочуть возити сміття у Грибовичі, але вже спресоване

Львівська мерія веде переговори з громадами Грибовичів та Малехова, щоб ті дозволили приймати сміття зі Львова у спресованому вигляді і використовувати його для укріплення схилу сміттєзвалища

Львівська мерія веде переговори з громадами Грибовичів та Малехова, щоб ті дозволили приймати сміття зі Львова у спресованому вигляді і використовувати його для укріплення схилу сміттєзвалища.

Про це під час прес-конференції розповів начальник управління житлового господарства Львівської міської ради Юрій Голець, повідомляє ІА Дивись.info.

За його словами саме таку технологію передбачено проектом рекультивації, який розробили фахівці інституту «Гірхімпром».

«Сміттєзвалище можна рекультивувати тільки тоді, коли буде стабілізовано схил. Ми намагаємося донести це до громад Малехова та Великих Грибович. Адже якщо не зробити цих заходів, а почати рекультивацію, може статися нова надзвичайна ситуація», – заявив Юрій Голець.

За задумом все львівське сміття після сортування буде пресуватися у так званий «сміттєвий камінь», яким власне і будуть укріплювати сміттєзвалища. Туди привозитимуть готовий «камінь». Сортування і пресування сміття відбуватиметься на території Львова. Конкретне місце Голець озвучувати категорично відмовився, запевнивши лише, що воно знаходиться за 500 метрів від житлової забудови і відповідає всім санітарним вимогам.

У скільки це обійдеться місту точно наразі невідомо, вартість обладнання наразі уточнюється. Орієнтовно йдеться про 15-16 мільйонів гривень. Планується що процес розпочнеться вже у вересні, а виположення схилу звалища триватиме 2,5 роки. Після цього розпочнеться безпосередньо рекультивація, яка займе  щонайменше 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: