У шкільну програму пропонують ввести заняття на природі

Вчені Університету Плімуту (Велика Британія) опублікували звіт, в якому стверджують, що навчання на свіжому повітрі позитивно впливає на розвиток дітей. Дослідники пропонують офіційно запровадити такі заняття у школах країни

, пише Studway.

Автори звіту проаналізували попередні дослідження, які виявили, що велика зайнятість родин у поєднанні з відчуттям страху, що панує зараз у суспільстві, залишають дітям менше можливостей досліджувати навколишній світ. Це негативно впливає на соціальні навички дітей, а також сповільнює їхній фізичний та емоційний розвиток.

Співавтор звіту – Сью Вейт, експерт з «навчання на природі» в Університеті Плімуту, вважає, що причиною тиску залишатись у класі є спрямованість на академічну успішність. Це означає, що діти пропускають безліч пригод, які могли б вплинути на усе їхнє подальше життя.

Науковці запропонували «Перелік цілей студента ХХІ сторіччя», серед яких виділили здорове тіло і розум, відкритість до спілкування та впевненість, автономність та творчий підхід до навчання, особистий вклад, якості активного громадянина світу. Автори зазначають, що саме цих результатів можна досягнути завдяки урокам на свіжому повітрі. На думку Сью Вейт, заняття поблизу місця проживання стануть корисними для виховання лідерських та соціальних навичок, а польові мандрівки змусять дітей більше думати про навколишнє середовище.

На думку пані Вейт, якщо проводити заняття надворі з конкретною навчальною метою, це інтегрує їх у шкільну програму, і непотрібно буде шукати для них додаткового часу.

В традиційних українських школах діти мають можливість бути надворі під час шкільного дня тільки на заняттях фізкультурою. Тим часом, у таких київських закладах, як Вальдорфська школа«Софія» чи вальдорфські класи «Борисфен», заняття на вулиці є частиною шкільної програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: