Єврокомісія виділить фермерам ЄС ще EUR500 мільйонів

Європейська комісія (ЄК) оголосила про додатковий пакет надзвичайних заходів з використанням усіх засобів, доступних у рамках Спільної сільськогосподарської політики ЄС, для підтримки фермерів Євросоюзу, йдеться в комюніке ЄК.

Європейська комісія (ЄК) оголосила про додатковий пакет надзвичайних заходів з використанням усіх засобів, доступних у рамках Спільної сільськогосподарської політики ЄС, для підтримки фермерів Євросоюзу, йдеться в комюніке ЄК, передає Інтерфакс.

 
Йдеться про захист АПК, особливо ринку молока та молочної продукції.
Загалом на ці заходи буде витрачено близько EUR500 млн. Зокрема на ініціативи щодо зниження перевиробництва молока пропонується направити EUR150 млн. Ще EUR350 млн виділяються додатково на рівні держав-членів ЄС, які зможуть вибрати конкретні заходи із запропонованого Єврокомісією списку. При цьому країни Євросоюзу зможуть надати підтримку сільському господарству з власного бюджету в тому ж розмірі за виконання низки умов, що потенційно подвоює обсяг програми.
За словами члена Єврокомісії з питань сільського господарства Філа Хогана, новий пакет допомоги є комплексним, він може суттєво позитивно вплинути на європейські ринки сільськогосподарської продукції.
У документі уточнюється, що заходи, викладені Ф.Хоганом міністрам сільського господарства Євросоюзу, доповнюють пакет допомоги в EUR500 млн від вересня 2015 року та інші раніше оголошені програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: