8 років працівники ЛАЗу домагаються повернення заводу в державну власність

Починаючи з 2008 року працівники та всі ті, хто був причетний до Львівського автобусного заводу, звертаються до керівництва держави з проханням повернути завод із незаконного володіння громадянином Росії І. Чуркіном та відновити на заводі виробництво. Поки що звернення громадян залишаються поза увагою керівництва.

«Нам не зрозуміло, чому в економічній війні за знищення української економіки на користь ворога так відкрито працюють і центральна, і місцева влада, і правоохоронні органи?

У червні 2009 року нам стало відомо, що внаслідок ряду судових рішень було визнано недійсним результати конкурсу з продажу пакету акцій заводу. Ще у 2003 році відповідно до наказів Господарського суду м. Києва пакет акцій заводу повинен був повернутий до Фонду Держмайна України, а І. Чуркін був самозванцем і не мав права на наш завод. Ці обставини старанно приховувалися від колективу заводу прокуратурою та іншими органами влади, в тому числі і Фондом Держмайна України. Жодним з цих органів влади не ставилося питання, чому не були виконані законні судові рішення, і пакет акцій заводу не був повернутий у державну власність. Скориставшись такою бездіяльністю органів влади України, а також безпринципністю і продажністю українських судів, у 2010 році І.Чуркіну вдалося ініціювати перегляд судового рішення по поверненню заводу в державну власність. Суддею Деснянського районного суду м. Києва О. Грегулем шляхом службового підроблення, за одне засідання прийнято рішення по поверненню заводу Чуркіну. Від громадськості це було знову приховано. Прокуратура, якій було достеменно відомо про цей судовий розгляд і про прийняття такого неправосудного рішення, не здійснила жодних зусиль по його оскарженню. Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядає нашу скаргу щодо поведінки цього судді вже півроку, результатів досі немає. За поданим нами повідомленням про злочин судді Грегуля прокуратура м. Києва на протязі півроку проводить досудове розслідування, про хід цього розслідування не повідомляється навіть на запит депутата Верховної Ради України.», — йдеться у відкритому листі громадян до влади.

На думку авторів листа, зміна обласних прокурорів лише погіршує ситуацію, адже не встигнуть вони вникнути в суть справи, їх звільняють, а їх підлеглі не поспішають з розслідуванням, кажуть в приватних розмовах, що для закінчення розслідування «нема політичної волі керівництва».

На початку своєї каденції Синютка пообіцяв повернути завод у державну власність. Однак, після зустрічі з Чуркіним про обіцянки ні слова, а у ЗМІ представники ЛОДА пояснили, що власник заводу виконав всі свої зобов'язання, тому влада проти нього безсила. У 2006 році завод оголошено банкрутом, тому про яке виконання умов щодо прибуткової діяльності купленого підприємства може йтися...

Незважаючи на банкрутство заводу, у 2007 році Фондом держмайна України підписується Акт перевірки виконання умов договору приватизації власником, в якому підтверджується повне виконання всіх умов власником, і договір знімається з контролю.

Доказів злочину посадових осіб, зазначають автори листа, достатньо, однак, відправити справу до суду у прокуратури Львівської області бракує політичної волі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: