Львівщина отримає сучасне обладнання для діагностики онкозахворювань у жінок

Львівщина отримає обладнання, яке дозволить діагностувати рак молочної залози та рак шийки матки на найбільш ранніх стадіях.

Львівщина отримає обладнання, яке дозволить діагностувати  рак молочної залози та рак шийки матки на найбільш ранніх стадіях.

 

Як розповів під час прес-конференції директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка це передбачено проектом «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій». Цей проект є частиною більшого проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». В межах субпроекту для Львівщини передбачено понад 10 мільйонів доларів. Більшість цих коштів піде на закупівлю сучасного обладнання для онкологічного центру і для скринінгових центрів, які діятимуть у Дрогобичі, Самборі, Червонограді та Стрию.

 

«Обладнання закупляється дуже потужне, медики матимуть можливість діагностувати рак на найбільш ранніх стадіях. Також проводитимуться навчання для 400 лікарів», – розповів  Богдан Чечотка. У скринінгових центрах повинні бути мамографи та апарати УЗД. Крім цього має бути створена електронна база даних жінок Львівщини, яка дозволить виявляти групи ризику, і нагадувати про необхідність обстеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: