Яка партія «прибере до рук» освіту Львівщини: огляд претендентів на керівну посаду

bez-ekzameniv

Восьмеро претендентів подали заяву для участі у конкурсі на заміщення вакантної посади директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Вісім претендентів подали заяву для участі у конкурсі на заміщення вакантної посади директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації. 

Сьогодні, 20 липня, відбудеться перший етап конкурсу. Загалом пройде три етапи відбору, і в кінці липня стане відомо хто очолить департамент.

ІА Дивись.info пропонує ознайомитись з яким політичними силами і скандалами були пов'язані претенденти.

Олег Паска

Аспірант кафедри політичних наук та філософії Львівського регіонального інституту державного управління. У 2015 році балотувався у депутати до Львівської облради від «Громадянської позиції». Екс-голова фракції «Наша Україна» у Львівській обласній раді.

Роман Бабій

Екс-заступник директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА. У 2015 році був причетний до бійки, коли в приміщенні департаменту освіти відбудась бійка між ним і ще двома працівниками, Орестом Туром і Юрієм Огороднім.

21 січня 2016 року Романа Бабія, який працював в системі освіти з 1986 року, звільнили з посади заступника директора департаменту освіти і науки ОДА.

Роман Бабій у 2006 році очолював виборчий штаб кандидата на посаду міського голови Львова Петра Писарчука. Також у 2015 році йшов на вибори від «Громадянської позиції» до ЛОР.

Іван Корчинський

З 2006 року проректор з науково-педагогічної роботи та адміністративно-соціальних питань Львівського національного аграрного університету. Напевно єдиний кандидат, який не був приналежним до жодних політсил.

Свого часу він також працював завідувачем відділу освіти Буської райдержадміністрації.

Григорій Бабій

Очолював відділ освіти у Яворові. Тепер працює директором гімназії у Новояворівську.

У 2012 році, екс-керівника відділу освіти Яворівської РДА Григорія Бабія, було визнано винним у корупції та звільнено з посади «за згодою сторін».

Також у 2015 році у Яворові під час засідання бюджетної комісії погрожував активісту вбивством.

За даними ZIK, свого часу Бабія звинувачували у значних фінансових зловживаннях з бюджетними коштами. Окрім того, в березні 2011 року правоохоронці затримали автомобіль відділу освіти Яворівської РДА, у якому виявили значну кількість наркотиків.

У 2012 році Григорій Бабій невдало балотувався у Верховну Раду як самовисуванець.

Любомира Мандзій

Керівник студентського відділу, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка. На громадських засадах була помічником народного депутата партії «Блок Петра Порошенка» Оксани Юринець. У 2015 році на виборах балотувалась у депутати Львівської обласної ради у складі «Блоку Петра Порошенка».

Додамо, що ситуація дуже схожа з конкурсним відбором на посаду директора «Телекомпанії «Львів ТБ», у якому перемогла Ольга Цап, яка теж свого часу балотувалась в депутати від президентської партії.

Роман Пастушенко

Завідувач кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Протягом останніх років був відповідальний за впровадження проекту «Програми виховної роботи» в рамках Програм розвитку освіти Львівщини на 2009-2012 та 2013 – 2016 роки.

Додамо, що його дружина Наталія Пастушенко, яка працює заступником директора з науково-педагогічної роботи Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, балотувалась від «Громадянської позиції» до ЛОР.

Зазначимо, що на посаду також претендують Олег Іваницький та Микола Лаврич.

Нагадаємо, що конкурс на зайняття вакантної посади директора департаменту освіти і науки оголосили 6 липня.

Серед основних вимог до кандидатів – вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, а також досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років.

Посадовий оклад начальника департаменту становить 6 892 гривні.

Очолює конкурсну комісію Маріанна Вільшинська, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: