Загибель Шеремета: реакція влади, громадськості, медіа та правоохоронців

Павло Шеремет
Павло Шеремет / rbc.ua

Сьогодні вранці стало відомо про трагічну загибель відомого журналіста Павла Шеремета: авто із ним вибухнуло у Києві на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Хоча обставини інциденту не з'ясовано, він викликав бурхливу реакцію громадськості, медіа та влади.

Попередньо у Національній поліції кваліфікували загибель Шеремета як умисне вбивство, адже авто вибухнуло внаслідок детонації спеціально закладеного пристрою (поки не відомо, чи він знаходився безпосередньо в авто). Голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе заявила, що розслідування смерті журналіста для неї – справа честі. Вона запевнила, що слідство використає записи усіх камер, що були довкола авто у момент вибуху.

Перші обставини інциденту повідомив радник МВС Зорян Шкіряк. «Попередньо. Спрацював безоболонковий саморобний вибуховий прилад, можливо дестанційний, або з затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Тривають оперативно-слідчі діі, працюють експерти, вибухотехніки. Відпрацьовуються всі можливі версії цього жорстокого злочину. Деталі пізніше», – написав він у Facebook.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета убивством. Зрештою, радник МВС Антон Геращенко не виключив наявність російського сліду у цій акції: мовляв, вбивство могли замовити для дестабілізації ситуації в Україні.

Колеги по журналістському цеху сприйняли звістку про смерть Павла Шеремета із великою тривогою. На думку багатьох, це сигнал про початок тиску на медійників.



Ця новина потрапила і до топів світових медіа.

Перші особи держави також відреагували на смерть журналіста.



Відреагували на цю новину й відомі українці.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: