У Львові презентують фотовиставку про Мустафу Джемілєва

У понеділок, 25 липня, Також презентується фотовиставка про Мустафу Джемілєва, лідера кримськотатарського народу «Мустафа Джемілєв - незламний захисник свободи та прав людини».

 

«Виставка «Мустафа Джемілєв - незламний захисник свободи та прав людини» показує біографію Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента. Людини, котра борючись за права своїх побратимів послідовно захищає універсальні ідеали свободи,  демократії та прав людини у світі.

Мустафа Джемілєв – це ікона кримськотатарського національного руху. Його біографія, 15 років  радянських в’язниць і таборів, його незломність та моральність ставлять цю людину в один ряд з такими видатними особистостями, як Лех Валенса та Вацлав Гавел. Постать Мустафи Джемілєва представлена на тлі коротко зображених подій часів дисидентського руху в СРСР, боротьби кримськотатарського народу за право повернення до Криму, участі у відбудові демократичної України і русі протесту на Майдані у 2013/2014 роках, а також російської окупації Криму та агресії проти України»,- розповідають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: